Onderhoud

NIEUW Sneaker onderhoud

Nieuw, het onderhouds product voor uw sneakers. Zijn de zolen van uw sneakers geel aan het worden of zijn ze helemaal vies. Met deze onderhouds lijn kunt u uw sneakers weer helemaal mooi maken.

Wilt u een product bestellen kijk in de webshop of koop het in de winkel.

sole restorer

cleaner

rescue conditioner

matt maker

gloss maker

white novelys

Tips voor het onderhoud van uw schoenen

Na aanschaf van uw nieuwe schoenen, wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk profijt van hebben. Schoenen hebben echter veel te lijden. Ze staan bloot aan slijtage, vocht, transpiratie en allerlei soorten vuil.

Als u niet goed voor uw schoenen zorgt, kan dit er toe bijdragen, dat u niet zo lang van uw schoenen kunt genieten, als u zou willen. Daarom hebben wij voor u de meest voorkomende onderhoudstips en producten op een rijtje gezet.

Algemeen onderhoud

Nieuwe schoenen zijn gevoelig voor vuil, vocht en oliën. Het is daarom raadzaam om nieuwe schoenen voor het eerste gebruik te impregneren met een spray, die is geschikt voor het materiaal van uw schoenen. Gebruik de spray buitenshuis (bij weinig wind) en houd een afstand aan van circa 20 cm ten opzichte van uw schoen. De werking van het impregneren neemt af bij intensief gebruik van het product, alsmede bij een flinke regenbui. Spray uw schoenen daarom regelmatig in. Dit geldt niet alleen voor het bovenmateriaal, maar zeker ook voor de zool, indien deze van leer is.

Na het dragen

Geadviseerd wordt om na het dragen van uw schoenen, houten schoenspanners te gebruiken. Deze zorgen ervoor, dat het vocht aan de schoen onttrokken wordt, waardoor ook de loopnaden minder zichtbaar blijven. Het gebruik van houten spanners draagt bij aan een langere levensduur van uw schoenen. Bij laarzen raden wij u aan om na het dragen gebruik te maken van laarzenspanners. Deze zorgen ervoor dat de laarsschacht rechtop blijft staan. Wanneer u de laars zonder spanner weg zet, klapt de schacht dikwijls dubbel en daarmee ook de rits. Omdat de rits van nylon is en door het dragen warm wordt en flexibeler, kan er daardoor een knik in de rits ontstaan, die er later voor kan zorgen dat de rits op dit punt niet meer goed sluit of zelfs kapot getrokken wordt.

Poetsen van schoenen (glad leer)

Voordat u uw schoenen gaat poetsen, dient u er voor te zorgen dat de schoenen goed droog en vrij van vuil en stof zijn. Gebruik een zachte borstel voor het schoonmaken van uw schoenen.

Let op dat voor u gaat poetsen, u de juiste kleur schoenpoets gebruikt! Mocht u onverhoopt toch een keer de verkeerde kleur gebruiken, dan kunt u dit proberen te herstellen door een beetje anti-rain op een doekje te spuiten en hiermee de schoen te reinigen. Lukt dit niet, dan kunt u ook proberen met neutrale schoensmeer op een schone doek de schoen uit te poetsen. Mocht ook dit geen effect hebben, dan raden wij u aan om langs te komen om indien mogelijk u een passend advies te geven.

Wij adviseren om voor het inpoetsen van uw schoenen altijd een schoenborstel te gebruiken. Per kleur een eigen borstel! Als u een doek zou gebruiken, zou de bijenwas en/of amandelolie uit de schoencreme in de doek trekken en dus niet in het leer van uw schoenen.

Onderhoud en verzorging suede

Bij suede is preventief onderhoud het allerbelangrijkst. Dit houd in dat u uw schoenen voor het eerste gebruik goed in dient te spuiten met een voor het materiaal geschikte spray, die vuil en waterafstotend is. Dit dient u regelmatige te herhalen, een tot twee keer per maand.

Als uw schoenen tussentijds toch vuil worden, kunt u de schoenen het beste op de volgende manier reinigen. Reinig de schoenen eerst voorzichtig met een suede borstel, als dit niet werkt neemt u een suède gum. Hiermee schuurt u de schoen weer op. (Doe dit wel ergens boven, want dit kruimelt.)

Bij grotere vlekken kunt u de schoenen het best met een middel reinigen (omnidaim) om de vlek die vaak dieper in ehe suède zit te verwijderen.

Vergeet niet in beide gevallen, na deze behandeling(en), uw schoenen opnieuw te impregneren! Dan heeft u het langst plezier van uw suede schoenen. U kunt dit doen met een waterstop spray of nog beter een spray met voeding en kleur pigment. Deze is ook meteen water afstotend. (renovatie spray)

Voor het uitpoetsen kunt u zowel een schone borstel als een schone, zachte, katoenen doek gebruiken.